dimarts, 24 d’agost del 2021

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DEL PLA DE SANT TIRS. RIBERA D’URGELLET. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA” IN PECTORE” DELS PIRINEUS

  

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


En aquesta ocasió m’envia fotografies de l’edifici que aixoplugava l’escola pública del Pla de Sant Tirs , nucli del municipi de la Ribera d'Urgellet, a l' Urgell sobirà






El Pla de Sant Tirs és la vila amb més habitants del terme  de Ribera d’Urgellet i alhora és el cap del  municipi . Actualment compta amb  342 habitants, el 1991 en tenia 252, i a diferència de la resta de pobles del municipi és dels pocs que té un augment d'habitants, i on s'han construït força cases durant els últims anys.


El Pla de Sant Tirs es troba a 702 metres d'altitud damunt un turó, el final del qual acabava amb una plana on hi ha pastures i que dona nom al poble tot i que té carrers força costers.


La tasca infatigable del Jordi Vila Juncá ha permès recuperar un bon nombre d’aquells edificis, que dissortadament no son considerats – llevat d’alguna excepció – monuments històrics.

 

Oferim tot el material a les persones i/o entitats  que vulguin endegar un treball de recuperació de la  memòria històrica de l’educació a la comarca de  l’Urgell sobirà.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?