dissabte, 1 de gener del 2022

CAN NOU DE BASSEGODA. ALBANYÀ . L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

Matias En Mais Castanyer, publica una fotografia de Can Nou de Bassegoda ,al terme d’Albanyà, datada entre 1890 i 1911, feta per Juli Vintró i Casallachs(Barcelona, 1863 – 1911)





Patrimoni Gencat explica que Can Nou fou una de les cases més grans i més importants del veïnat de Bassegoda.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=17846


 Actualment és l'única que està habitada permanentment.


 És una àmplia masia de planta rectangular i teulat a dues aigües amb els vessants vers les façanes laterals. Disposa de baixos, amb la porta central d'accés feta de carreus molt ben tallats i obertures de ventilació menudes. La planta-habitatge s'organitza a partir de la sala de convit a la qual s'obren la porta d'accés a la cuina i a les nombroses cambres; a la façana principal s'obre una gran arcada de mig punt i petits balcons, mentre que a les laterals les obertures són quasi inexistents. El pis superior era destinat a golfes i va disposar d'una gran arcada de mig punt avui cegada. El mas està voltat de cabanes i petites pallisses molt senzilles, amb teulats a un sol vessant. Can Nou fou bastit amb pedra menuda del país, poc treballada, llevat dels bons carreus cantoners.


Us esperonem a compartir aquesta entrada amb TOTS els mitjans informatius, locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i “color polític “ perquè en valorin la seva publicació, recordeu SEMPRE que en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.