dilluns, 31 de gener del 2022

IN MEMORIAM DEL SANTUARI DE SANT MARC. LES LLOSSES. EL RIPOLLÈS.

 

Vicente Vicente , publica una fotografia datada l’any 1925, del que havia estat  Santuari, advocat a Sant Marc,  situat a 1.387 metres  d’altitud  al cim de la serra de Sant Marc (continuació vers l’E dels rasos de Tubau, que separa les valls de Gombrèn i d’Estiula), al municipi de les Llosses (Ripollès), dins l’antic terme de Viladonja.





El cim és termenal dels municipis de Campdevànol, Gombrèn i Viladonja.


És documentat des del 1672; depenia de la parròquia d'Estiula.


Hi ha poquíssima informació d’aquesta ermita en runes situada dalt la serra que porta el seu mateix nom. Es tracta d'un edifici rectangular petit dels que avui en dia a penes se n'aguanten dues parets.


No confondre amb Sant Feliu d'Estiula:

http://fermuntanya.blogspot.com/2008/03/26-de-mar-del-2008-aquesta-ruta-que-fem.html

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=3945


L’aspecte actual és del tot desolador.




El tema de l’Església Catòlica del REINO DE ESPAÑA, escissió herètica de l’església romana, i la seva obsessió amb els Registres de la Propietat, i els diners, plana sobre aquest runa, esfereïdor.


Déu, fa temps que es distanciava d’aquesta secta maligna.  


Us instem a posar  el Ripollès  , a la vostra a agenda, i us aconsellen que us abstingueu    - sobretot si sou catalans i porteu cognoms catalans – de viatjar a Palència, almenys fins que la justícia actuï contra el “ sembrador d’odi” l’inefable Pablo Casado.  Si podeu eviteu tota relació amb aquesta gent.


A Catalunya darrerament li creixen els nans, l’inefable Francisco Javier Lambán Montañés ( Ejea de los Caballeros, las Cinco Villas, Zaragoza, 19 d'agost de 1957), feia un desplant al Prasident de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia (Pineda de Mar, Maresme, 16 de novembre de 1982), que des de la Vegueria del Pirineus s’interpreta com un pèssim auguri per la viabilitat del projecte dels Jocs Olímpics.