dimecres, 5 de gener del 2022

LA FÀBRICA DE MATERIAL ELECTRIC SIMON. OLOT

 

Llegia que l’any 1916 Arturo Simon Vivet (Vulpellac, l'Empordà jussà,  1887  +  Olot, la Garrtoxa  1961) va iniciar la producció d’un portalàmpades de baioneta de la seva invenció. Gràcies a la gran demanda d’aquell producte, escàs en els inicis de l’electrificació de les llars, Simon va convertir el seu petit taller artesanal en una empresa de renom, especialitzada en portalàmpades, interruptors i altres productes elèctrics.


Format com a aprenent a Girona, Arturo Simon  Vivet, s’havia establert a Olot l’any 1906 per treballar com a llauner en la botiga de can Rigolt, on fabricava aixetes de llautó.


 Un parell d’anys després, va obrir botiga pròpia al carrer de Sant Esteve i va compartir negoci amb l’electricista Nabor Barnadas.


Finalment, pel juny de 1914 es va donar d’alta com a instal·lador de llum elèctrica.


Amb el pas definitiu cap al sector elèctric, l’empresari va obrir fàbrica primer a Olot, al carrer de Josep Ayats (abans, dels Bolòs), projectada per l’Arquitecte, Agustí Borrell Sensat (Barcelona 1910-1970)No trobava cap fotografia d’aquest empordanès benemèrit, ens agradarà rebre’n una a l’email castellardiari@gmail.com