dimarts, 24 de juliol del 2007

Pels camins de la Vall del Corb.


De ben segur, existeix una o més publicacions, on de forma acurada es recullen les connexions entre els pobles , monestirs, ermites, fonts, molins, peixeres , . . que podem trobar al llarg de la Vall del Corb, i per extensió a la Comarca de l’Urgell i la Segarra.

La major part dels camins permeten el tràfic de vehicles de quatre rodes “normals “, es a dir que no cal que tinguem un 4 X 4 , només haurem de preguntar l’estat de la pista, a qualsevol veí, amb la certesa de rebre una resposta del tipus “no cal que pateixi, la pista està en molt bon estat, dissortadament no plou gaire a la Vall de Corb “ , pensem nosaltres que certament no plou, però lluny de pensar que la migradesa de les pluges es concentra a la Vall del Corb, constatem amb preocupació, que enlloc del país, plou com caldria , oi?“

Aquesta excepcional situació dels camins a la Vall del Corb, els fa especialment adequats per a practicar-hi el senderisme, les excursions en bicicleta i com ja fan en algun lloc ( els Omells de n’Gaia, Guimerà ), les excursions a cavall.

També i aquí caldrà ràpidament una regulació, i son possibles les sortides amb motos, quads i qualsevol estri a motor, susceptible d’aixecar polseguera, i el que els fa més indesitjables, d’allunyar d’aquest boci de país , els qui volen practicar les modalitats, més “naturals “ de conèixer la nostra terra.

La xarxa creixent de cases de turisme rural, mireu com a mostra la pàgina de novetats de www.guimera.info , ha d’ajudar en aquesta tasca de fer de la Vall del Corb una destinació turística de qualitat ; ens cal només a tots i cadascun, en primer lloc de creurens que efectivament es donen en aquesta Vall unes condicions ideals per a fer-ne una destinació turística de qualitat, hi ha una munió d’elements històrics d’interès, no hi manquen els edificis monumentals i fonts i tots els llocs i viles de bellesa encisadora, la natura manté encara paisatges naturals poc o gens coneguts, i per damunt de tot, malgrat ser cada cop menys, tenim encara pobladors de la Vall, que us podran explicar fets, històries i llegendes, a poc que endevinin el vostre interès ; en segon lloc també tots i cadascun em de ser proactius en la divulgació de les meravelles que es poden trobar en aquestes contrades, i en això cal que fem pressió tant als estament polítics, com als mitjans de comunicació.

Cal que tothom parli de la Vall del Corb, i a més millor que sempre se’n parli bé, oi ?

Tothom que tingui coneixement de la xarxa de camins existents a la Vall del Corb, es pregat de fer arribar aquest coneixement a mora.a@guimera.info ; des d’ara adquireixo el ferm compromís de divulgar la seva existència, així com els llocs, monuments , viles o pobles que tenen quelcom de singular per a ensenyar als nostres visitants.

Aquesta es una tasca de tots, i espero l’entusiasta col·laboració per descomptat dels habitants de la Vall del Corb, però també la dels mitjans de Comunicació, dels Estaments polítics, dels Centres Culturals, Científics , Excursionistes ,.. d’arreu del país.

Gràcies per endavant.

(c) Antonio Mora Vergés