dimarts, 10 de juliol del 2007

Recuperar el Retaule de Guimerà, escriure un llibre, .....


Les fites que ens fan persones, aquelles que cal assumir per donar sentit a l’existència, tradicionalment son : tenir un fill, plantar un arbre, escriure un llibre; està clar que únicament una molt petita part dels humans poden ventar-se d’haver assolit les tres fites mínimes.

I en el cas de les persones jurídiques constituïdes sense voluntat depredadora, quines foren les exigències més elementals ?.

Aquesta pregunta no està contestada en l’explicació que pel que fa les nostres finalitats des de l’associació guimera.info donem al món. Des de ahir dissabte 28 d’abril de 2.007, sumem a la tasca de fer conèixer Guimerà, la Vall del Corb i la Catalunya interior; l’edició d’un llibre que ja està en fase de revisió per la segona edició, Guimerà i el Mercat Medieval; treballem en posar en funcionament, com a Museu i centre d’Informació de la Vila i de la Vall del Corb , l’edifici anomenat la Cort del Batlle, seu de l’antic Ajuntament , i que constitueix un eix bàsic de la Plaça Major de Guimerà; gaudim amb el retorn desprès de sis-cents anys de la seva execució, del Retaule de Ramon de Mur, màxim exponent del gòtic català, anomenat també gòtic internacional, a l’església parroquial de Guimerà; treballem encara en l’edició d’un llibre que expliqui el procés d’aquesta recuperació, i no deixem de banda el projecte de fer també el llibre de la Vall del Corb, si més no, del seu curs alt. I desprès ?

La pregunta ens desassossega, d’ença de la seva constitució encara no en fa un lustre, guimera.info, s’ha convertit en una pàgina web de referència mundial; qui vol saber dades de Ramon de Mur, acaba a www.guimera.info, qui te interès en el modernisme en general, i en la obra de Josep Maria Jujol en particular, acaba a www.guimera.info, qui te inquietuds literàries acostuma a visitar-nos si més no un cop a la setmana, qui vol saber d’aquest racó de món, de la seva història, de les seves possibilitats per la cultura i el lleure, acaba també a www.guimera.info , estem , lluny de tota vanitat per damunt de les 1.000 visites diàries. Que més podem fer ?

Ens prendrem unes setmanes sabàtiques, s’ha d’assaborir l’èxit del retorn del Retaule del Mestre de Guimerà, tant com el de l’aposta que es va fer per la seva reproducció per mitjans d’absoluta novetat tècnica, i desprès ens torrarem a trobar per parlar de nous projectes, d’enfilar altra vegada l’agulla de la il•lusió, i tornar a crear els vestits meravellosos, que dormen dins la nostra imaginació.

Sou tots convidats, els qui coneixen i estimem la Vall del Corb particularment , a una tempesta d’idees, que doni resposta a preguntes com : Que s’ha de fer des de http://www.guimera.info/ d’ara en endavant ?, Que cal fer en aquesta terra oblidada ?. Que reeixirà en aquesta paisatge de comellades ? . I a qualsevol altra que en aquesta línia se us pugui ocórrer.

Deixeu –me felicitar a tots els meus companys de www.guimera.info , per l’assoliment de la tasca que el temps confirmarà com gegantina, de tornar la replica del Retaule de Ramon de Mur, a Guimerà i a la Vall del Corb.

Malgrat ser únicament qui toca els platets dins l’orquestra de www.guimera.info em sento joiós de formar-ne part, i d’haver conegut i treballat amb tots i cadascun dels seus membres.

Hi ha un temps per a cada cosa, i tocava avui fer el reconeixement a www.guimera.info per la seva feina ben feta. Gràcies a tots !

© Antonio Mora Vergés