divendres, 13 de juliol del 2007

Publicitat







Avui aquesta activitat està més desacreditada que la política, però com aquesta és tant vella com l’home mateix, i com ella és necessària per al normal desenvolupament de la nostra activitat diària.

Algú s’imagina que les botigues no tinguessin rètol ?, o que els artesans, els industrials grans i petits, i la major de les activitats econòmiques, no fessin servir indicacions per fer-nos saber on els podem trobar ?

En els petits pobles com Monistrol de Calders, podreu trobar encara, normalment damunt la porta, però en alguna ocasió també en l’ampit de la finestra, gravat a la pedra el símbol d’algun dels oficis més clàssics, sastre, fuster, mestre d’obres, manya o ferrer,... dissortadament allò que n’anomenem progrés sembla que podria aturar-se, si manteníem aquestes mostres del passat enlloc d’enderrocar-les, i llençar-ho tot a les escombraries.

Ens agrada recollir aquesta mena d’imatges, que podreu fruir a la Galeria Fotogràfica de www.moianes.net/galeria en la que trobareu més de 1.000 imatges de les contrades properes a la serralada litoral, el Moianes, l’alt Vallès i les Valls del Montcau.

Sou pregats de fer com nosaltres, i llegir els missatges que des de Casassaies a les Valls del Montcau, o Sant Miquel d’Oló al Moianes, i per descomptat també des de Monistrol de Calders, ens envien missatges que malgrat la distancia temporal son encara avui de total aplicació; l’orgull de saber que hi ha coses que son nostres, i alhora que ho son per una especial “gràcia”, digueu-ne de Déu, o poseu-li el nom que més us agradi.

Per poder capir aquest missatge que ens envien les pedres, cal únicament treure‘ns del damunt la crosta “tècnica” i posar-nos de nou, la mirada neta de la gent senzilla, només amb això ja podrem gaudir d’aquests petits detalls.

Avui més que en qualsevol altra època històrica, hi ha alhora que molta gent que sap llegir, una munió de persones, que no comprenen, no “entenen el significat “ d’allò que llegeixen, i justament aquesta paradoxa és dona també en persones amb formació universitària; saben alguna cosa d’una activitat determinada, però per la resta son “analfabets funcionals “Aigua i sabó per netejar els vidres de les ulleres, calçat còmode, esperit curiós, i a voltar una mica ! .

El país us sorprendrà !

Esperem les vostres imatges a fananos@moianes.net
Per endavant, gràcies !

(©) Antonio Mora Vergés