dijous, 23 de febrer del 2023

IN MEMORIAM. ESGLÉSIA PARROQUIAL DE GURP, ADVOCADA A SANT SADURNI. TREMP.EL PALLARS JUSSÀ.

 

L’ Ester Gonzalez Vidal, publica una fotografia de l'església parroquial  de Gurp advocada a  Sant Serni, al terme estratosfèric  de Tremp (       302,47 km² ).

 


Patrimoni Gencat   explica que es compon d'una sola nau coberta amb volta de canó lleugerament apuntada.


 La fesomia romànica original ha estat modificada per la construcció de capelles annexes als laterals nord i sud, així com per la construcció de la coberta sobrealçada de teula àrab i la conversió de l'absis en sagristia.


La porta, situada en la façana sud, és formada per un arc de mig punt adovellat amb dues arquivoltes sobre impostes.


Destaca de la façana oest l'espadanya de dos ulls, mentre que en el lateral est, s'identifica la forma semicircular de l'absis.


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html


Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html


De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks


Sempre, sempre, sempre, trobem a faltar imatges i dades dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista,  val a dir que la  despoblació dels Pirineus  – i la manca de sensibilitat d’alguns polítics – ho fa encara més difícil. De genolls si cal, us demano que ens feu arribar imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Catalunya us ho agrairà.