dilluns, 13 de febrer del 2023

SANT QUIRZE I SANTA JULITA D’ALINS DE LA VALLFERRERA. PALLARS SOBIRÀ.

 


 https://www.iec.cat/arcat/ps/psedificis/01587.htm

Llegia; temple d'una sola nau, coberta amb bigues, capçada a llevant per un absis semicircular. Un estrenyiment dels murs a la zona del presbiteri fan veure la possible existència d'un arc presbiteral malauradament desaparegut. La porta és al nord, i presenta un arc de mig punt una mica ultrapassat, però sense que es pugui arribar a pensar en arc de ferradura. El tanca una clau triangular. Al centre de l'absis hi ha una finestra de doble esqueixada. Sense cap mena d'ornamentació llevat d'una filada d'arcuacions llombardes molt senzilles, la rusticitat i irregularitat de l'aparell, de pedra de llosa, fa pensar en una obra popular del segle XII, dins del romànic llombard tardà.


Quan al topònim Alins:

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=1967


Ens agradaria trobar col·laboradors en la nostra recerca dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com



Escola d'Alins



https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-escola-descalo-la-guingueta-daneu-el-pallars-sobira/1071857


Trobàvem que l’escola d’Alins i l’antiga d’Escaló a la Guingueta d’Àneu tenen una gran semblança, algú te dades de qui podria ser-ne l’autor?. 


Esperem noticies- bones  noticies- a l'email castellardiari@gmail.com