divendres, 14 d’abril del 2023

IN MEMORIAM. TENIU DADES DE L’ESCOLA DE LA DEU?. OLOT. LA GARROTXA.

 


Matias En Mais Castanyer, publica una fotografia , en la que el Jose Gou Torrent, deixa un comentari;   en aquest pavelló de la dreta blanc jo vaig anar-hi a col·legi amb el Sr Lluis de la Deu que li faltava una mà.


Li preguntava al Jose Gou Torrent si existeix encarà l’edifici de l’escola i em deia que no. NO em constava però, al nom que tenia l’escola, que provisionalment hi ha l’espera de confirmació identifico com Escola de la Deu.


Fa temps que maldem per completar un inventari dels edificis escolars de Catalunya, anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista.


Des de l’1 d’abril 1939 en que començava tècnicament el II feixisme ( dictadura de Franco ), fins als nostres dies, des de les administracions públiques, s’ha fet una tasca quina finalitat última és l’anorreament de Catalunya, si més no, en l’àmbit cultural, i molt concretament pel que fa a la documentació del patrimoni Històric i/o Artístic .

 

L’adveniment de la ‘ Democraciola’ , no ha suposat cap canvi substancial en aquesta ‘política’ , i és que l’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

 

No ens cansem de recordar aquestes paraules "totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

 

Sou pregats de fer-nos arribar imatges, i si en teniu coneixement les dades dels arquitectes que les aixecaven a l’email  castellardiari@gmail.com  coneixercatalunya@gmail.com ,  tant d’aquestes, com de les que en tingueu coneixement.

 

Comptem – som optimistes per naturalesa - amb l’ajuda de TOTES LES PERSONES QUE S’ESTIMEN A CATALUNYA, continuarem,..

 

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

L,edifici existeix,l,escola no,posteriorment a l,escola que es desplaça a una altre barriada de cases de Olot i a la mateixa carretera, hi van fer en el edifici de la Deu sala de celebracions de casaments i diversos esdeveniments