divendres, 7 d’abril del 2023

ESGLÉSIA PARROQUIAL DEL FIGARO. ADVOCADA A L’ARCÀNGEL SANT RAFAEL I A SANTA ANNA, MARE DE LA VERGE MARIA. EL VALLÈS ORIENTAL

 

 Llegia en relació a l’església parroquial del Figaró advocada a l’Arcàngel Sant Rafael i Santa Anna, mare de la Verge Maria.




Edifici situat entre parets mitgeres. Aquesta estructura presenta una planta rectangular, i una nau coberta amb volta apuntada. L'absis és semi-circular. La coberta és de teula aràbiga i murs de maó, maçoneria i arrebossat, amb 4 arcades a la nau. Presenta una cornisa seguida que dóna la volta a l'interior del temple. La façana té una portada d'arc rebaixat i al damunt una finestra de mig punt, una d'el·líptica i una obertura superior amb un ull de bou. El capcer presenta un perfil escalonat, amb un campanar d'espadanya amb dos buits.


 A l'interior es conserva un retaule i imatges modernes posteriors a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República.




Cansa això de “ Guerra Civil”, el GLORIOSO ALZAMIENTO, el finançava Juan March Ordinas (Santa Margarita, Baleares, 4 de octubre de 1880 - Madrid, 10 de març de 1962), i el va BENEIR Isidro Gomá y Tomás (La Riba, 19 de agost de 1869-Toledo, 22 de agost de 1940), que moriria en  “ estranyes “ circumstàncies.