diumenge, 23 d’abril del 2023

IN MEMORIAM. CONDICIONAMENT TERRASSENC. TERRASSA. VALLÈS OCCIDENTAL.

 





De tornada del meu infructuós viatge a Terrassa – les meves botes encara no estan “ reparades “ , m’aturava a retratar la que havia estat seu  DEL CONDICIONAMENT TERRASSENC, obra de Lluís Muncunill i Parellada (Fals, 25 de febrer de 1868 - Terrassa, 25 d'abril de 1931), on hi havia alhora que l’habitatge del  Francesc Pi de la Serra i Mata de la Barata (Terrassa, 20 de maig de 1870 - 24 de gener de 1949), que fou nomenat director del Condicionament Terrassenc en el moment de la fundació d’aquest centre de control de productes tèxtils, l’any 1906, i ocupà aquest càrrec fins a la seva mort, el 1949, i les oficines i els laboratoris.


Patrimoni Gencat en fa una descripció MOLT matussera; conjunt d'edificis de grans proporcions ocupant una illa, amb façanes a quatre carrers. Del conjunt destaquen sis naus clarament diferenciades a l'exterior per capcers individuals. L'edifici per excel·lència el constitueix el destinat a l’habitatge  del Director, les  oficines i els laboratoris. Construït amb obra vista, amb finestres de maó aplantillat formant un arc rebaixat amb arquivolta.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/28208


Sortosament des de l’àmbit “ civil” es completa força aquesta descripció :

http://jplananieto.blogspot.com/2016/08/condicionament-terrassenc-i-residencia.html

https://arquiterrassa.wordpress.com/2019/08/12/condicionamient-terrassenc/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Condicionament_Terrassenc


A la tornada a Castellar del Vallès, m’aturaria a retratar la fàbrica de l’A.E.G., obra del gendre de  Lluís Muncunill i Parellada, l’arquitecte Ignasi Escudé Gibert (Terrassa, 1909-1942).

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/04/la-fabrica-aeg-terrassa-el-valles.html


Matiso l’afirmació “infructuós viatge a Terrassa” , que cal entendre circumscrit estrictament al fet que les meves botes encara no estan “ reparades " per Resolargrip   https://resolargrip.com/


El viatge em permetia “ recuperar “ el meu bon costum de passejar – cosa molt indicada per a recuperar-se de la quimioteràpia - , i sobretot per retratar alguns edificis que desprès – com el cas DEL CONDICIONAMENT TERRASSENC– seran objecte de publicació.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a  l’email castellardiari@gmail.com