dimecres, 5 d’abril del 2023

CAVAS AVIDA. L’HOSPITALET DE LLOBREGAT.

 

El Francisco Anguera Salceda, publica una fotografia de la façana del magatzem del carrer Buenos Aires, 13, de l’Hospitalet de Llobregat, que aixopluga avui els productes de la Cavas  Avida, fundada l’any 1982.



L’any 1911 es va destinar a l'emmagatzemament i venda  d'oli pertanyent aleshores a  l'empresa Canaletes


Obra de l’arquitecte Julio María Fossas Martínez (Barcelona, 1868 - ibídem, 1945)el  magatzem, està format per una gran nau central i dos cossos laterals més petits. La nau central està coberta amb teulada a dues vessants de teula romana i les laterals amb terrat de rajola.


La façana és simètrica. Al centre s'obre una gran porta i per sobre hi ha tres grans finestres, la central més alta que les laterals. Als cossos laterals s'obren tres finestres similars a les anteriors. En tota la façana es juga amb les línies corbes en les motllures i les obertures. Els laterals estan coronats per una barana de ferro i el central per un frontó de línies corbes i motllures vegetals; al centre del frontó hi ha un medalló.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/20647


https://docplayer.es/37994530-Avida-consolida-su-proyecto-con-excelentes-vinos-de-las-denominaciones-de-origen-rioja-ribera-de-duero-y-rueda.html