diumenge, 30 d’abril del 2023

ESCOLA LANASPA-GIRALT. TERRASSA

 

Tornava a Terrassa amb l’Esperança de recollir les meves botes de muntanya a les que s’havien de canviar les soles, Resolargrip em tornava a fallar, potser la propera setmana.

Retratava l'escola Lanaspa en la nau industrial obra de l'arquitecte Lluís Muncunill Parellada (Fals, 25 de febrer de 1868 - Terrassa, 25 d'abril de 1931) de l'any 1920.Havíem documentat gràcies a l’ Arxiu Històric de Terrassa, L’EDIFICI DE L’ESCOLA LANASPA-GIRALT - ANTIGA ESCOLA MONTSERRAT - AL CARRER DE MARTÍ DIEZ DE LIATZASOLO DE TERRASSA.


És mala època per fer critiques, venen eleccions municipals, i en l’àmbit del Patrimoni Històric, NO HI HA  cap Partit al que puguem posar com a model.  Sou pregats de fer-nos arribar qualsevol informació relativa a aquest edifici a l’email castellardiari@gmail.com


En el compliment dels terminis Resolargrip és manifestament incomplidora, espero que el resultat del seu treball – quan sigui – justifiqui aquest retard.


Demà  30.4.2023 a Caldes de Montbui tindrà lloc la missa funeral pel Josep Maria Gavín Barceló (Barcelona, 1930 + Caldes de Montbui, 28.4.2023 ) a l'Església de l'Assumpció de la Marededéu a les 12,30 ; fou un investigador infatigable del Patrimoni Històric, i per damunt de tot, un home honest al que amb tota justícia se li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Per a Catalunya  el seu traspàs és una pèrdua irreparable.