dimecres, 11 de maig del 2022

ESCOLES I AJUNTAMENT DE VILABLAREIX / CEIP MADRENC. EL GIRONÈS

 

El Valentí Pons Toujouse publica un extens i documentadíssim treball en el que podreu trobar edificis,  autors i ubicacions,  de bona part del que ens resta del modernisme a Catalunya:

https://www.arquitecturamodernista.cat/

Ens convida alhora a col·laborar per aconseguir la màxima informació.


De les ESCOLES I AJUNTAMENT / CEIP MADRENC, al carrer  Perelló, 142, llegia;  edifici de planta baixa i pis destinat a escola pública i ajuntament.


L'edifici ha patit importants reformes i ampliacions a causa de l'ús continuat de l'equipament. La més remarcable és l'enderroc de la planta pis sobre el cos esquerra, buscant recuperar la idea original de Masó, i l'aixecament d'un cos superior més endarrerit.




https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/vilablareix/tots/ajuntament


Projecte de l'arquitecte Rafael Masó Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - Girona, 13 de juliol de 1935) de desembre 1911. Construcció: gener - juny 1912.




Reforma i ampliació a càrrec dels arquitectes Jordi Bosch Genover, Joan Tarrús Galter i Santiago Vives i Sanfeliu, durant els anys 1985-1995


Esperem la vostra col·laboració als emails castellardiari@gmail.com  , vitpons@gmail.com per completar el magnífic treball que iniciava el Valentí Pons Toujouse.