diumenge, 4 de desembre del 2022

SANTA BÀRBARÀ D’ANGLÈS. LA SELVA

 

Santa Bàrbara, és un  Santuari del municipi d’Anglès , la Selva, al cim de la muntanya de Santa Bàrbara (858 metres d’altitud), al límit amb els termes de Brunyola i d’Osor.

 


L’'ermita és una petita capella d'una sola nau, amb dos trams i capçalera i sustentada bàsicament per dues arcades apuntades amb una sageta molt més accentuada que no pas la llum. El tram de la capçalera, on hi trobem l'absis de mitja volta, correspondria a la coberta a una vessant; el tram intermedi correspondria al campanar i el tram dels peus és on trobem la coberta a dues aigües. En aquest sector també trobem dos elements importants, com són una gran obertura quadrangular, amb llinda monolítica, muntants de pedra i ampit treballat i amb un vitrall acolorit que al·ludeix a la crucifixió. L'altra seria un portal de pedra que comunica amb el refugi.

 


En el tram de la capçalera trobem una petita taula d'altar, així com una petita fornícula emmarcada en pedra que alberga una imatge de Santa Bàrbara elaborada a Osor seguint el procediment o tècnica de la resina

 

https://algunsgoigs.blogspot.com/2011/09/goigs-santa-barbara-verge-i-martir.html


Fa molts i molts anys, feia el servei militar obligatori a l’arma d’artilleria,  i era destinat a la Bateria  de Costa L-1, al Castell de Montjuich a Barcelona .  El dia 4 de desembre SEMPRE ha estat des d’aleshores un “ gran” dia per a mi.