dimarts, 7 de març del 2023

CAPELLA DE SANT SEBASTIÀ DE CAMALLERA. SAUS, CAMALLERAI LLAMPAIES. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

Llegia de la capella advocada a Sant Sebastià, al carrer  Sant Sebastià, 9 , dins del nucli urbà de la població de Camallera, a la part de migdia del terme, integrada dins l'entramat urbà del veïnat de Sant Sebastià.


Petit edifici d'una sola nau amb absis semicircular orientat a llevant. La volta de la nau és de canó seguit mentre que la de l'absis té forma de quart d'esfera. No hi ha cap separació entre aquests dos espais. Als murs laterals no hi ha cap obertura, mentre que la capçalera presenta dues finestres rectangulars d'un sol vessant. La façana presenta un portal d'accés d'arc de mig punt adovellat i una petita obertura circular a la part superior, amb la data gravada del 1565, tot i que força degradada. La façana està rematada amb un petit campanar de cadireta d'arc rebaixat, amb coberta de dues aigües.


La construcció és bastida amb pedra sense escairar de mida diversa, sense formar filades. En canvi, en el parament de la façana s'observa la combinació d'aquest mateix parament amb un altre de carreus ben escairats, situat a la part inferior del mur.

Fotografies de Jacob Casquete Rodríguez


http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=camallera&page=2&pos=16


No trobava dades relatives als edificis escolars anteriors i/o  coetanis a la dictadura franquista de Saus, Camallera i Llampaies, llevat de l’edifici de la Casa de Cultura , que en el seu origen, va hostatjar una comunitat de monges [ no es fa esment de l’Ordre ]  dedicades a l'ensenyament.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com