dimecres, 29 de març del 2023

TENIU DADES D’AQUEST EDIFICI AL TERME DEL FIGARÓ?. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

Feia camí fins al Santuari de la Marededéu de l’Ajuda al  terme de Balenyà,  a la sortida del Figaró – NO havia trobat  aparcament, i desistia d’arribar-me fins a l’esglesia parroquial advocada a l’Arcàngel Sant Rafel i a Santa Anna, mare de la Verge Maria – i   agafava el trencall que diu Pareres del Pla, ja en terme de Tagamanent,   i deixava el cotxe a la cruïlla on el camí  ascendeix fins al Solei, o plana fins a Can Bosch.  Agafava el camí planer, les cames no estan per gaires esforços desprès del tractament de quimioteràpia.

A les envistes del Figaró, retratava una casa de la que no en trobava cap dada al Mapa de Patrimoni. 

 


Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com

Tornava fins al vehicle, i continuava fins a l’Ajuda, on alhora que agraïa haver acabat el tractament de quimioteràpia ,  demanava una recuperació ràpida dels símptomes.




Retratava la imatge de la Marededéu de l’Ajuda, i la capella del Sant Crist.




Casualment escoltava que es mantindrà l’horari de tancament a les 18,00, i que el proper any 2024, l’Antonio, l’eficient ermità es jubilarà.

Abans de marxar anava fins al Comunidor, i posava algunes espelmes, hi ha tant per agrair, oi?.

I, els catalans i Catalunya, tant per demanar, i des de fa tant i tant de temps, oi?.

Recordava, el gest valent  de la Clara Ponsatí i Obiols (Barcelona, 19 de març 1957), i agraïa al bon Déu, que com havia fet amb Maria Magdalena, fos també en aquesta ocasió  una dona , la que dones testimoni al món, del maltractem secular que pateixen els catalans a la seva terra.

Senyor, vetlla per tota la humanitat sofrent, i molt particularment per les minories que pateixen maltractem.