dimarts, 14 de març del 2023

TORRE DE CAN TORRENT DE MAR. SANTA SUSSANA. EL MARESME

 El dia 13.3.2023, rebia la 4a Sessió de Quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya ,  val a dir que ha estat  - i és encara – un procés “ dur”.

Avui estic a 14 dies d’acabar el tractament.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/lany-del-cancer.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2023/02/els-efectes-de-la-quimioterapia.html

  https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html

M‘ajudat molt en aquest tràngol,  continuar – fins on m’ha estat humanament possible –  amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí  la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/1114

Llegia que la Torre de defensa circular i atalussada a primera línia de mar, al bell mig de la plana agrícola del terme de Santa Susanna, actualment acull al seu interior les dependències de Renfe per la venda de bitllets de tren i les andanes queden al peu de la torre.

El que queda de la torre datable al segle XVI,  és la part baixa, la base, la porta d'accés, a uns metres del terra, i els solcs on hi havia les escales per pujar-hi.


Per les dimensions, la base, i pel fet de ser una construcció aïllada, la torre devia ser de defensa i es podria datar del segle XVI.


Probablement defensava tota la plana baixa que ocupa el terme de Santa Susanna que, a diferència de Malgrat i Pineda, és poc muntanyós.


Sobta un xic que des d’un organisme del REINO DE ESPAÑA es decidís mantenir aquest element patrimonial, malgrat ser una excepció que confirma la regla, ens felicitem de la decisió, oi?.