dilluns, 9 d’abril del 2012

SANTUARI DE PUIG-AGUT. OSONA. CATALUNYA

Anàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz , i l’Antonio Mora Vergés , fins al santuari de Puig- Agut, ho fèiem en companyia de la boira, i m’aturava per fer la primera fotografia quasi al punt on termenegen Manlleu, Torelló i Santa Maria de Corcó.


S’ha escrit molt i bé d’aquest indret, que llevat justament del santuari, definiríem com un erm.
Com recull l’enllaç que trobareu més endavant i consta a l’Arxiu Municipal de Manlleu , el 10 de setembre de 1885 es prenia el següent acord – advertiu que el text està en llengua castellana - : “por unanimidad consagrar esta Villa y término municipal al Sagrado Corazón de Jesús (que se venerará en el templo que se levanta en Puig-agut) a fin de que bajo el amoroso amparo de su tierno Corazón, podamos nosotros y nuestros descendientes vernos libres de todas las calamidades presentes y futuras y á su vez colmados de prosperidades” i acabava el text dient que “entiende este municipio atraer así las Bendiciones que augura León XIII (del Sagrado Corazón de Jesús) sobre esta Villa y comarca y en las cuales nos confirma con su Bendición Apostólica”.


http://www.parroquiesmanlleu.net/fardepuigagut/sagratcor.htm

De la dedicació d’un altar a Nostra Senyora a Lourdes en trobareu tota la informació en aquest enllaç :

http://elfardepuig-agut.blogspot.com/2012/02/historia-de-laltar-de-la-verge-de.html

No hem sabut trobar cap enllaç que ens expliqui la presència de Sant Josep, quina imatge com la del Sagrat Cor, foren – segons les cròniques - sufragades pel Bisbe de Vic, Josep Morgades i Gili.

Li dedicàvem l’any 2005 un dels nostres ‘secundaris d’Or’ a Sant Josep. Pensàvem i pensem que tradicionalment no li ha estat reconegut el seu excepcional mestratge :

http://www.guimera.info/avui/tribuna/StJosep.htm

Josep ens diu als homes del segle XXI, que com ell hem d’acceptar la voluntat de Déu, que ho hem de fer sense escarafalls, amb senzillesa , que lluny del que pot semblar, la vida no es un camí de roses , però que justament per això es tant meravellosa. La seva vida es la mostra palesa de la doctrina de Jesús, que es recull a Mc 9,35 “ si algú vol ser el primer, que es faci el darrer de tots i el servidor de tots “.




Feia encara un parell de fotografies sota un fred intens.