dilluns, 21 d’agost del 2023

LA CASA DEL CARRER MAJOR DE LA POBLETA DE BELLVEÍ A LA TORRE DE CABDELLA ÉS OBRA DEL JACINT GOMÉZ PORTELLA “ EL CARLÍ”. EL PALLARS JUSSÀ.

L’Ester Gonzalez Vidal, publicava fotografies d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres, edificat a la plaça Major de la  Pobleta de Bellveí, al terme de la  Torre de Cabdella, a la comarca del Pallars Jussà.

El comentari de Patrimoni Gencat, em semblava del tot inadequat, i àdhuc impropi d’un Organisme de la Generalitat de Catalunya.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/25194

Està clar que dissortadament hi ha qui no fa  bé fa la seva feina, oi?.

En demanava més informació a ;

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2023/07/teniu-dades-de-ledifici-misterios-de-la.html

I, em sorprenia – relativament-  un dels comentaris – molt desafortunats – que em deixaven a la publicació “..algo bastante normal si fue construida en la época de Franco.. “.   Al Pallars, com per arreu, l'estultícia s'encomana més que la Covid

Sortosament el Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME  i del  INVENTARI GENERAL DEL MODERNISME , entre altres excel·lents  publicacions, em confirmava que l'autor era el mestre d’obres, escultor i pintor, Jacint Gómez  Portella  ( Madrid, 1876 + la Pobla de Segur, 14.01.1960), del que en  tenim dades i imatges, gràcies al seu besnét Guillermo Berlanga Carlos.  


Ho farem saber a l’Ajuntament de la Torre de Cabdella, al que també en demanava informació, i del que no rebia resposta.