diumenge, 6 d’agost del 2023

SANT COSME I SANT DAMIÀ. PATRONS DE RIALP. EL PALLARS SOBIRÀ.

 

L’Ester Gonzalez Vidal, publica fotografies de la capella advocada als Sants Cosme i Damià a Rialp, situada al centre de la vila, davant mateix de lafita quilomètrica 132 de la carretera C-13.

 


No hi ha gaires dades d’aquest edifici religiós  d'una nau, capçalera recta, teulada d'un sol vessant, mur frontal orientat al sud amb un portal en arc de mig punt flanquejat per dues finestres també amb l'arc rodó, un òcul a mitja alçada i una cornisa destacada per coronament. Mur de maçoneria de pedra grisenca.

 

Campanar d'espadanya, damunt la teulada de la capella sobre el mur del frontis, una mica desviat de l'eix de la façana cap a la dreta, encarat com ella cap al migjorn, amb una amplada a la base de 1'25 metres


Sant Cosme i Sant Damià,  son els  patrons del poble de Rialp.https://sites.google.com/site/associaciocosmeidamiarialp/benvinguts-2/goigs-de-rialp-per-sant-cosme-i-sant-damia


L’Església parroquial però,  està advocada a la Marededéu de Valldeflors.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com


Que Sant Cosme i Sant Damià elevin a l’Altíssim la pregaria dels aranesos,  gallecs,  aragonesos, bascos, catalans, i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble !!!