divendres, 21 de juny del 2024

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE CAN MALET, ADVOCADA A SANT ANTONI DE PÀDUA. EL MASNOU. EL MARESME

 

https://historiamasnou.blogspot.com/2016/02/inventari-de-bens-del-difunt-gaspar.html

https://elmasnouterrademar.cat/can-malet.php

Gaspar Malet Cases era fill de Josep Anton Malet i Francesca Cases i Romanyà.

,.., es conserva la façana de la casa de masovers, una part dels jardins, una llinda amb la data de 1736 i el monograma IHS que correspon a la capella de Sant Antoni de Pàdua, construcció que es va perdre en les successives remodelacions i ampliacions.

Actualment és un equipament municipal seu del Casal de Gent Gran de Can Malet.

Rebia un parell de  fotografies  des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , Capella de Sant Antoni de Pàdua, Can Casas o Can Malet, Sense culte l’any 1984, El Masnou, Maresme, Data foto 15-IX-1984



Al Masnou vivien 4.604 veïns segon els cens de l’any  1930, que es més que duplicaven l’any 1970, i es tancava l’any 2023 amb 24.181 habitants de dret. És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla, que trobar un masnoví, masnovina, amb pares, avis, besavis,..,  nascuts també al Masnou.

 Que Sant Antoni de Pàdua    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels masnovins   , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.