dilluns, 22 de novembre del 2021

IN MEMORIAM DE LA CASA DELS PORTERS DE LA TORRE CASTANYS. OLOT

 

El Jordi Figueras Suriñach, pública una fotografia, CASA DELS PORTERS DE LATORRE CASTANYS (PARC NOU) ENDERROCADA L’ANY 1971.




Corrobora la seva informació  aquesta imatge . Vista general de l'enderroc de la casa dels porters de la Torre Castanys, a Olot.

http://imatgesgarrotxa.olot.cat/details.vm?q=parent%3A0000030043&lang=ca&s=2226


Llorenç Castanys – que de ben segur portava el cognom matern, i del que ens agradarà a més tenir noticia  a l'email castellardiari@gmail.com del lloc i data de naixement i traspàs - , comprava  la finca (abans Casa i hort de l'abat) a l'estat.


El 1844 el mestre d’obres, Josep Fontseré i Mestre ( Barcelona , 1829 + Barcelona, 1897) per encàrrec de Fontserè dissenyà una vil·la molt hàbilment composta, a partir d'un estricte eix de simetria i amb una clara influència italiana.


 




http://www.ub.edu/geocrit/b3w-607.htm


Volem pensar – el que pot el més, pot el menys – que dissenyava també la casa dels porters, que se’n enderrocava a darreries de la dictadura franquista.  

 

De forma ordenada – no tots el mateix dia, recordeu que vivim en un país amb unes magres estructures de comunicació per voluntat libèrrima”  del REINO DE ESPAÑA - , veniu a Olot, la Garrota, Girona, Catalunya