Antoni Bartumeus i Casanovas [Barcelona, 09/05/1856 – Cadaqués, 02/03/1935] retratava l’any 1907, Sa Plaça, anomenada oficialment plaça del General Escofet, de Cadaqués
https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/35777/rec/671
Joan Baptista
Francesc Antoni Escofet i Palau (Cadaqués, maig de 1720 - Cadaqués, 25 de març de 1808) decidia en el seu testament finançar part de l’educació del poble de Cadaqués.
https://fundacioescofet.org/el-general-escofet/
https://anc.gencat.cat/es/detall/noticia/Noticia_FonsEscofet
https://dbe.rah.es/biografias/52786/juan-de-escofet-y-palau
El cens de Cadaqués a l’època de Joan Baptista Francesc Antoni Escofet i Palau s’aprovava a les 1600 ànimes, l’any 2023 es tancava amb un cens de 2.912 habitants de dret, quan arriba l'estiu però, aquesta xifra es multiplica per deu, i s'assoleixen o es superen els 30.000 “ residents”.
Qui se’n recorda del Joan Baptista Francesc Antoni Escofet i Palau Joan Escofet que deixava la seva casa per a ús públic, i entre altres usos – ara acull l’Oficina de Turisme - s'hi va situar l'escola pública del municipi, a la façana principal encara s'hi pot veure un escut on indica que aquest edifici era l'escola pública de Cadaqués.
https://www.cooltur.org/es/casa-del-general-escofet-de-cadaques/
Qui perd els orígens perd identitat
«A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia»
Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia, aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada